Må hunde få friske kødben?

 

Ja da! 

Kødben er sunde og nærende, de bedste tandbørster, aktivering og ikke mindst med til at holde analkirtlerne fine. Men der er så mange forvirrende meldinger omkring kødben, at man som hundeejer

har svært ved at blive rigtig klog.

 

Der er et helt enkelt no-go, når det gælder kødben. Et friskt kødben splintrer ikke, men et tilberedt = kogt eller stegt ben, splintrer og du risikerer fatale skader!


Hele strukturen i benet ændrer sig, når det bliver varmebehandlet, så hunden risikerer knækkede tænder, bensplinter i ganen, i halsen, i tarmen eller afføring som cement. Så når din dyrlæge fortæller om alle de ben, han har opereret ud af hunde gennem tiden, så er det med 99,9% sikkerhed tilberedte ben.

Min hund kan ikke tåle rå kødben, den får dårlig mave eller kaster op!

Næsten alle hunde kan tåle rå kødben! Men hvis ikke man er vant til det, så kræver det tilvænning. Hunden kan også få meget hård og tør afføring af ben, især hvis der ikke er kød på, så der skal du være ekstra obs på, at der er rigeligt friskt vand tilgængeligt.

Hvis din hund kaster benstumper op, så er det et godt tegn! Så virker fordøjelsessystemet nemlig, som det skal. Hunden har ikke tygget stumperne små nok til, at det kan passere ud i tarmsystemet, og ud skal det jo. Men det, som du finder på gulvet, er som oftest helt rene, hvide knogler. Det kød, som sad på knoglen, er væk, fordøjet af mavesyren.

Hvilke kødben er så de bedste?

Bløde, kødfulde ben. Brusk, som hunden kan tygge og spise til sidste krumme. Ikke bærende knogler, som slider uforholdsmæssigt på tænderne, men ribben, kyllinge- og kalkunhalse og skrog, oksestruber, fiskehoveder, ja alt, hvad der er blødt og kan tygges.

HUSK... ALT SPLINTRER KOGT/STEGT - IKKE RÅT!

Marvben

Vi er ikke glade for marvben.  Der er ofte hændelser hvor benet sætter sig fast i ganen når hunden "sutter" på det og skal derfor opereres ud.

Hvad må jeg give min hund, når den skal være alene hjemme?

Ingen kødben, når hunden skal være alene hjemme! Brug hellere en "Kong" af gummi, som du kan fylde med noget hyggeligt, f.eks. hakket kød. Hvis du fryser "Kong'en", så tager det lidt længere tid, at få indholdet ud. 

Vi har masser af aktivering legetøj der er testet til formålet. Vi har også godbidder af tørret kød eller fiskeskind som opløser sig hvis det skulle blive slugt. 

BEN UDVALG ( fra 20 kr.)

Som udgangspunkt sælger vi "bløde" ben af brusk med kød eller fedt på. Det vil sige ribben eller brystben som ikke er "farlige" at sluge eller slider for meget på tænderne. 

Okse/kalv - oksebrystben, okseknæ, oksetværribben, oksehaler, oksestruber (kød), kalvebrystben

Fjerkræ - kyllinge/kalkunhalse, kalkunskrog (bløde), daggamle kyllinger

Lammeben - bløde med fedt (ribben & knogler) 1 kg poser

Hesteben - fedtfattige (ribben & knogler) 1 kg poser

Hjorteben - hårde med kød (ribben & knogler) 1 kg poser

Vil du tale med vores BARF DYRLÆGE og have undersøgt din hund eller kat?

Kontakt dyrlæge Anett Weber 20708354

 

hvad sker der 

når vi "barfer"

*super immunforsvar

*optimal energi

*allergi forsvinder

*flot frisk pels

*kraftige knogler 

*rene tænder

*stærk mave

*mindre afføring

* stabil vægt